Positieve dingen van de winter

Er zijn heel veel mensen die de winter als iets negatiefs zien. Ik geef ze groot gelijk, de dagen zijn kort, het is vroeg donker en het is ontzettend koud. Maar als je eens wat verder kijkt naar de winter zijn er ook een aantal positieve dingen. Dus als je de winter even niet meer ziet zitten, denk aan deze dingen en geniet. Eerlijk is eerlijk, ook van de winter kan je genieten.

IMG_20131125_144559
1. Fleecedekens en truien
Mijn allerbelangrijkste positieve punt is mijn fleecedeken en warme truien. Ik vind het heerlijk om lekker op de bank te hangen in comfy kleding, zoals joggingbroeken en warme truien. Lekker warm en knus. Je bent thuis, het maakt toch niet uit hoe je eruit ziet. Het liefst zou ik dit in de zomer ook doen, maar daar is het dan helaas de warm voor..

2. Warme chocomel en thee
In de winter is het heerlijk om warme chocomel en thee te drinken. Niet alleen thuis, maar ook op het terras. De meeste buiten terrassen hebben in de winter warmte lampen hangen en kan je dus lekker genieten van je warme chocomel of thee. Dit is toch een heerlijk gevoel?

http%3A%2F%2F24.media.tumblr.com%2Fdc58f2e952176f4ba89427608959fd39%2Ftumblr_mwsa3bbWbH1skf8spo1_500
3. De feestdagen komen er weer aan!
December is een ontzettend mooie maand, met sinterklaas, kerst en oud en nieuw. Dat betekent veel genieten van vrienden en familie met kaarslicht en gezelligheid. Guess what?! Zondag is het al december en over precies een week Sinterklaas. Dan mag het misschien nog niet écht winter zijn, het voelt wel zo!

4. Haren krullen, stijlen of föhnen is niet langer meer te warm
Ik vind het in de zomer altijd een rotklusje om iets te doen met mijn haar waar warmte voor nodig is. Simpelweg gewoon omdat het daar te warm voor is, maar dat is nu niet meer. Als je het koud hebt kan je lekker je haren gaan föhnen (als ze nat zijn) en je hebt het zo weer warm. Dit geldt ook voor het stijlen of krullen van je haren, deze tangen geven lekker veel warmte af. Gebruik wel een heat protector voor je haren, want je haren vinden deze warmte iets minder fijn!

IMG_20131124_205714

5. Kaarsjes en lichten
Doordat het in de avond eerder donker wordt kan je je huis opleuken met lichtjes en kaarsjes. Op deze foto zie je het dienblad dat nu bij ons op de tafel staat. Dit geeft toch een knus gevoel. Ook buiten als je door de dorpjes loopt of in de stad is het gezellig verlicht.

Dus jongens.. De winter neemt voldoende positieve dingen met zich mee. En aangezien we hem toch moeten doorstaan, focussen we ons op de positieve dingen.

Weet jij nog meer positieve dingen van de winter?

Advertenties

3 gedachtes over “Positieve dingen van de winter

  1. Ook een positief ding van de winter is. Weer heerlijke stampoten met worst die mama of oma maakt. Ook lekkere soep is leuk aan de winter.
    Xxx Nadine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s