Al mijn make-up in cijfers!

IMG_20150305_145818
Het was weer eens tijd voor een grote schoonmaakbeurt op mijn kamer. Kastjes afstoffen, stofzuigen, maar het leukste van alles: mijn make-up stash opnieuw indelen. Ik heb alles wat ik (nog) heb op mijn bureau gelegd en heb hier eens tussen zitten neuzen. Vandaag deel ik de ins and outs over mijn make-up stash. Waar gaat mijn hartje sneller van kloppen en waar ben ik op uit gekeken? Lees mee!

Als je passie voor make-up begint wil je het liefst zo veel mogelijk van alles hebben. Dit gevoel ken ik heel goed. Ik kocht alles, ik wilde alles hebben. €1,- maar niet mooi? Maakt niet uit, het is maar €1. Het maakte mij niet uit of ik er iets mee zou doen of niet, ik moest en zou het hebben. Dit resulteerde in een hele grote rommelige Catrice/Essence stash. Wat eigenlijk jammer is, Catrice en Essence hebben heus wel goede producten, echt wel. Het is alleen zo dat er zoveel mooie producten zijn die net wat meer kosten en veel beter hun werk doen.

Dit laatste besef ik steeds meer. Op een dag krijg je de behoefte om eens een lipstick van M.A.C. te kopen en dan ontdek je een nieuwe wereld. Nu hoef ik echt niet meer veel te hebben van alle producten. Ik heb zelfs veel producten waar ik gewoon 1 favoriet van heb en that’s it. Hieronder kunnen jullie zien hoeveel producten ik heb van welke soort.

Primer                                                                   1
Foundation                                                           1
Concealer                                                              1
Poeder                                                                    1
Blush                                                                      6
Blush palette                                                         2
Bronzer                                                                  1
Highlighter                                                            1
Oogprimer                                                             2
Oogpotlood                                                            4
Oogschaduw (mono)                                           5
Oogschaduw palette (minder dan 6)               5
Oogschaduw palette (meer dan 6)                   3
Mascara                                                                 2
Wenkbrauwen                                                     1
Kwasten                                                                21
Nagellak                                                                17
Lippotloden                                                          4
Lipsticks                                                               42
Lipgloss                                                                  2

IMG_20150305_145851
Zoals te zien zijn er verschillende producten waar ik 1 favoriet van heb. Ik heb 1 primer, 1 foundation, 1 concealer, 1 bronzer, 1 highlighter en 1 vloeibaar spul (ik weet niet hoe ik het moet noemen, oeps) voor mijn wenkbrauwen. Dan zijn er ook nog producten waar ik flink in ben geminderd, bijvoorbeeld blushes (had er eerst 14) en nagellak (had er eerst 67). Oogschaduw is iets wat ik niet makkelijk weg kan gooien, omdat ik het leuk vind om te experimenteren met verschillende kleuren. Ik ben tegenwoordig wel kritischer wat oogschaduws betreft. Dan is er één soort product waar ik er niet genoeg van kan hebben en dat zijn lipsticks. Ik heb er nu nog 41 en nee ik gebruik ze niet allemaal, maar het zijn stuk voor stuk plaatjes om naar te kijken.

Het valt me echt reuze mee. Stiekem zijn dit niet de echte cijfers. Ik heb aan het eind van 2014 namelijk mijn hele stash uitgezocht en de producten die ik niet meer gebruik heb ik allemaal bij elkaar in één bak gedaan. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om deze bak weg te doen, dat doet teveel pijn. Voorlopig staat deze dus nog even op mijn kamer, maar het is wel de bedoeling dat hij binnenkort weg gaat.

Voor nu zijn dit dus de cijfers van mijn make-up stash. Niet veel voor een make-uplover, right? Ik heb minstens de helft weggedaan en daar ben ik echt wel trots op. Ik heb een tijd gehad dat ik zoveel mogelijk producten wilde, maar op het moment heb ik liever een aantal goede (vaak ook duurdere) producten.

Liefs, Esther
P.S. Vergeten jullie me niet te volgen via Bloglovin?
preventwhatifs

Advertenties

12 gedachtes over “Al mijn make-up in cijfers!

  1. Wow, 42 lipsticks?! Als ik bedenk dat ik net een handje vol heb… Over het algemeen zijn dat wel duurdere lipsticks trouwens en ik gebruik er maar twee of drie echt veel. Je kunt in ieder geval lekker variëren! :)

    1. Haha jaa ik ben echt een make-up liefhebber. Bij mij zijn er ongeveer 15 aan de ‘dure’ kant (Mac, Ysl, Lancome). Maar koop nu alleen maar de goede, want je merkt wel duidelijk verschil vind ik!

  2. Wauw wat goed van je, dit inspireert me echt! Ik denk de laatste tijd ook meer na, ga ik het gebruiken? Heb ik al zo’n kleur? Ik gebruik sommige producten gewoon bijna niet meer..

  3. Wow 42 lipstick. Maar eerlijk gezegd weet ik niet hoeveel ik er heb dat zijn er ook behoorlijk wat.Voor mij is lipproducten het product dat ik het meest koop. Beetje een lipproducten verslaafd >_<

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s